• Посилання скопійовано

Відображаємо в звіті з ЄСВ середній заробіток та компенсаційні виплати з бюджету

ДФС роз'яснила, за яким кодом категорії застрахованих осіб в звіті з ЄСВ слід відобразити нарахований мобілізованим працівникам середній заробiток та компенсаційні виплати з бюджету

Відображаємо в звіті з ЄСВ середній заробіток та компенсаційні виплати з бюджету

Якщо роботодавець нараховує мобілізованим працівникам середній заробіток, однак не подає звіти на отримання компенсаційних виплат із бюджету та, відповідно, не отримує такі компенсації, то така сума середнього заробітку, що виплачується за рахунок коштів роботодавця у складі заробітної плати, є базою нарахування та утримання ЄСВ. В таблиці 6 додатка 4 Звіту з ЄСВ вона відображається з кодом категорії застрахованих осіб «47».

При нарахуванні мобілізованим працівникам виплат, що компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку мобілізованих працівників, таким особам присвоюється код категорії застрахованих осіб «48». Нарахування та утримання єдиного внеску з таких виплат не здійснюється.

Таке роз'яснення податківці надали в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 301.04.01)

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»