• Посилання скопійовано

Затверджено нову декларацію відповідності матеріально-технічної бази

Відтепер Декларацію про відповідність матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства можна буде подавати за його вибором в електронній або в паперовій формі

Затверджено нову декларацію відповідності матеріально-технічної бази

Кабмін постановою від 07.12.2016 р. № 922 затвердив:

 - Порядок повідомлення адміністратора або відповідного дозвільного органу про відповідність матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства;

- форму декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства.

Відтепер декларація може бути подана за вибором суб’єкта господарювання як в електронній, так і паперовій формі. Такі декларації матимуть однакову юридичну силу.

Декларація в електронній формі подаватиметься через Єдиний державний портал адміністративних послуг за допомогою інструменту сервісу “Замовити послугу” у п’ять етапів:

  • вибір відповідного центру надання адміністративних послуг або дозвільного органу,
  • вибір послуги,
  • заповнення шаблону,
  • накладення електронного цифрового підпису;
  • замовлення послуги.

Під час реєстрації в особистому кабінеті на порталі госпсуб’єкту потрібно буде пройти ідентифікацію з використанням ЕЦП. Для підтвердження реєстрації на зазначену під час реєстрації адресу електронної пошти буде автоматично надісланий лист активації.

Уповноважена особа відповідного дозвільного органу повинна перевіряти надходження декларацій не рідше двох разів на день (у першій та другій половині робочого дня) та невідкладно реєструвати їх за допомогою інформаційних систем відповідного дозвільного органу в порядку черговості надходження після проведення перевірки.

Підтвердження з посиланням на зареєстровану декларацію буде надіслане до особистого кабінету суб’єкта господарювання. Окрім того, зареєстрована декларація оприлюднюватиметься на офіційному веб-сайті відповідного дозвільного органу. 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»