• Посилання скопійовано

ДФСУ роз'яснила, коли вперше подавати нову звітність з ПДВ

За новою формою декларації з ПДВ вперше звітуємо за березень до 20 квітня та за І квартал до 10 травня. А от оновлений уточнюючий розрахунок з ПДВ, на думку податківців, подається починаючи з 1 квітня 2017 року

ДФСУ роз'яснила, коли вперше подавати нову звітність з ПДВ

Нагадаємо, що 1 березня 2017 року набрали чинності зміни до декларації з ПДВ, внесені наказом Мінфіну від 23.02.2017 р. № 276. Докладно про них ми розповідали в аналітиці (для передплатників).

У підкатегорії 101.20 ресурсу "ЗІР" податківці нарешті роз'яснили, коли вперше потрібно звітувати за оновленою звітністю з ПДВ. Як ми і припускали, подання звітності за формою, яка враховує зміни, внесені наказом №276, вперше здійснюється:

  • за березень 2017 року (граничний термін подання - 20.04.2017 р.),
  • І квартал 2017 року (граничний термін подання - 10.05.2017 р.). 

А от оновлений уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з ПДВ, на думку податківців, подається починаючи з 1 квітня 2017 року. Хоча така позиція суперечить нормі п. 50.1 ПКУ: "У разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених статтею 102 цього Кодексу) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»