• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Облік найманих працівників підприємець повинен вести самостійно 

Як фізичній особі-підприємцю, що знаходиться на спрощеній системі оподаткування, необхідно оформляти трудові відносини з найманими працівниками?

Заповнюємо податкову накладну при виконанні будівельно-монтажних робіт

Як правильно заповнити податкову накладну (гр. 5 та 6) при виконанні будівельно-монтажних робіт? Чи потрібно деталізувати виконані будівельно-монтажні роботи у податковій накладній аж до зазначення самого об'єкта виконання робіт?

Cуми індексації відображаються в №1ДФ разом з сумою нарахованої зарплати за ознакою 101

Як відобразити суму індексації в №1ДФ?

Відображаємо суму повернутої допомоги в декларації з прибутку 

Як в річній декларації з податку на прибуток відображається сума отриманої від неплатників поворотної фінансової допомоги?

Сума витрат на оплату праці відображається у графі 4 розділу ІІ Книги обліку

Яка сума витрат на оплату праці найманих працівників відображається платником єдиного податку третьої групи, який є платником ПДВ, у графі 4 розділу ІІ Книги обліку доходів і витрат: загальна сума нарахованої заробітної плати чи зменшена на суму відрахувань?

Подтверждающим фактом покупки и оплаты топлива, является фискальный чек от РРО

Как известно, заправки налоговые накладные не выдают, а отсылают за ними в офис. Бухгалтерия связывается с офисом, предоставляет копию чека после сдачи авансового отчёта водителя и требует налоговую накладную. Однако, ТОВ отказывается ее выписывать по такому чеку. Правомерны ли ее действия?

Премія, нарахована під час лікарняних, на розмір виплат не впливає

Працівника прийнято на роботу 04.02.2014 р., а з 04.03.2014 р. він перебуває на лікарняному. Розрахунковий період - з 04.02.2014 р по 03.03.2014р. До розрахунку беремо зарплату за лютий і 1 день березня. Як розрахувати зарплату за 1 день березня, якщо на дату отримання лікарняного ще не має інформації про премію за підсумками роботи (з неї утримуєтьмя ЄСВ як із основної зарплати)?

Суб'єкт господарювання сам вирушує, у яких випадках зазначати кількість і одиницю виміру виконаних робіт

Згідно п. 2.4. Положення про документальне забезпечення записів у бухобліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів від 24.06.1995 р. №88, до обов’язкових реквізитів відносять обсяг госпоперації та одиницю виміру госпоперації (у натуральному та/або вартісному виразі). Як вірно заповнювати дані реквізити (кількість та одиниця виміру) в актах виконаних робіт?

Будь-які утримання із доходу здійснюються лише після отримання з них ЄСВ та ПДФО

На підприємство прийшов виконавчий лист, в якому вказано утримувати з зарплати працівника 20% на пенітенціарну службу. Утримання проводиться з усієї суми нарахованого заробітку, чи з заробітку за мінусом ЄСВ та прибуткового податку?

Безоплатно отримані за усною домовленістю товари включаються до доходу фізособи

Чи включається до доходу фізичної особи — підприємця — платника єдиного податку вартість безоплатно отриманих за усною домовленістю товарів (робіт, послуг)?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»