• Посилання скопійовано

Редакція «Дебет-Кредит» провела вебінар на тему «Сумнівна і безнадійна заборгованість»

Чи варто боротися за повернення дебіторської заборгованості, а також, що чекає самих неплатящих боржників – дивіться у запису нашого вебінару

Редакція «Дебет-Кредит» провела вебінар на тему  «Сумнівна і безнадійна заборгованість»

28 жовтня 2014 року відбувся інтернет-семінар, присвячений питанням сумнівної та безнадійної  заборгованості.

Докладні теми, які були розглянуті в ході вебінару:

1.Що таке «заборгованість» і в яких випадках вона буває сумнівною? Коли заборгованість стає безнадійною? Критерії оцінки та терміни давності, встановлені як ЦКУ, так і договором.

2.Сумнівна дебіторська заборгованість - створення резерву сумнівних боргів. Методики розрахунку розмірів резерву та порядок його бухгалтерського та податкового обліку. Списання безнадійної дебіторської заборгованості - наслідки для кредитора.

3.Утримання сумнівної дебіторської заборгованості через нотаріуса і по суду. Податкові та бухгалтерські наслідки для покупця і продавця.

4.Безнадійна кредиторська заборгованість - податкові та бухгалтерські наслідки для боржника. Чи потрібно коригувати податкові витрати та податковий кредит з ПДВ у зв'язку з товарами / послугами, заборгованість за які стала безнадійною?

5.Безнадійна заборгованість в обліку у платника єдиного податку. Чи зміниться сума доходів такого платника податків у разі списання безнадійної дебіторської або кредиторської заборгованості?

6.Безнадійна заборгованість і ПДФО (ЄСВ). Чи оподатковуються суми безнадійної заборгованості фізосіб у податкового агента?

Лектор:

Ганна Бикова , керівник київської редакції і провідний автор тижневика «Дебет-Кредит», податковий консультант-практик з багаторічним досвідом роботи головним бухгалтером, тренер з податкового обліку CAP - CIPA.

Якщо Ви не встигли подивитись наш вебінар у прямому ефірі, Ви можете зайти у розділ Архів вебінарів і подивитись його у запису >>> 

Запис вебінару доступний для передплатників електронного сервісу «Дебет-Кредит».

Чекаємо Вас на наступних вебінарах «Дебету-Кредиту». Розклад вебінарів редакції >>>                             

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Семінари і конференції

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»