• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Складання розрахунку коригування до податкової накладної: нюанси

Податкова накладна виписана та зареєстрована у березні, але у ній вказано неправильну адресу покупця. Як виправити ситуацію?

За порушення порядку ведення податкового обліку - штраф

При реєстрації податкових накладних, виписаних неплатникам ПДВ, помилково замість ІПН 100000000000 вказано 400000000000. Чи потрібно виправляти таку помилку? Як це краще зробити?

Право на збереження податкового кредиту за накладними отриманими із запізненням не діє

В податковій декларації за січень 2015 р. була включена податкова накладна за грудень 2014 р. Як виправити помилку: здати дві уточнюючі декларації (одну за грудень, іншу за січень) чи включити до ПД за лютий? Як заповнити декларації в обох випадках і додатки до них?

Дивіденди оподатковуються ПДФО та військовим збором

Як оподатковуються дивіденди у 2015 році? Виплачує ТОВ на загальній системі оподаткування, грошовими коштами з поточного рахунку, власникам - фізособам. В 2014 сплачували лише 5% ПДФО.

Нараховуємо ЄСВ при звільненні працівника з основного місця роботи

У лютому 2015 року працівник звільняється (20.02.2015) з основного місця роботи. Сума нарахованої зарплати з усіма компенсаціями складає менше 1218,00 грн. З якої суми нараховувати і сплачувати ЄСВ підприємству - з суми нарахованих виплат чи з мінімальної зарплати?

Заповнення окремих рядків декларації з ПДВ: нюанси

Якщо в декларації за лютий 2015 заповнено рядок 26, а по декларації за березень 2015 - позитивне значення рядка 18, як і коли можна скористатися рядком 26?

Включити до поточного періоду суми ПДВ за накладними минулих періодів не можна

Фермерське господарство (спецрежимник ПДВ) придбало легковий автомобіль в листопаді 2014 р. для використання в господарстві. Податкову накладну до кредиту не було включено. До якої декларації її включити і в якій частині, чи 100%?

Посередницькі договори – 2015: оптимізаційна складова 

Підприємство має намір укласти посередницький договір на придбання товару (комісії, доручення). Який із видів договорів краще укласти з метою оптимізації податкового навантаження на комісіонера, враховуючи, що всі сторони угоди є платниками податку на прибуток на загальних підставах та ПДВ?

Понижуючий коефіцієнт ЄСВ: приклад

Чи може підприємство використовувати понижуючий коефіцієнт ЄСВ, якщо середньомісячна кількість застрахованих осіб платника за 2014 дорівнює 2, а зараз на підприємстві працює 7 осіб?

Якщо в податковій накладній вказана невірна дата, слід скласти нову накладну

Як виправити помилку в заповненій податковій накладній, якщо невірно вказана дата її виписки?

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»