• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Неправомірно відображений податковий кредит: дії платника 

У лютому 2015 р. підприємство включило до податкового кредиту ПН за лютий від 28.02.2015 р., яку постачальник зареєстрував із запізненням (18 березня). Декларація з ПДВ за лютий була прийнята без зауважень. Вже після подання звіту з'ясувалось, що ПН, зареєстровані після 15 днів, повинні включатися до ПК того місяця, в якому зареєстровані. Як виправити дану ситуацію?

Оплата за оренду приміщення: відображаємо у формі №1-ДФ

Оплата за оренду приміщення у фізособи за договором складає 2100 грн в місяць. З цієї суми утримується 1,5% військовий збір, а ПДФО утримується з мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра, яка становить 3979 грн. Яка сума ПДФО відображатиметься у формі №1ДФ?

Норма щодо поділу відпустки поширюється лише на щорічну основну та додаткову відпустки 

Як відомо, щорічну відпустку можна поділити на частини за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 к.д. Чи потрібно суворо дотримуватись цієї норми? 

Податкова накладна з помилкою, але вчасно зареєстрована: дії покупця 

Покупець включив накладну з помилкою до податкового кредиту поточного місяця. Наступного місяця постачальник виписав розрахунок коригування. Чи мав право покупець включати ПК за такою накладною в поточному місяці? 

Значення рядків 29 та 31 декларації з ПДВ не переноситься в розділ ІІІ декларації

У лютому 2015 подали УР з ПДВ за грудень 2015 (збільшили рядок 19 і, відповідно, 20.2). У додатку Д-2 дану суму відобразили в гр. 11, гр. 14 і, відповідно, в заяві. Як дану суму правильно відобразити в Д-2: у графі 7 чи перенести в графу 6?

Працівнику, який виконує додаткову роботу за іншою професією, провадиться доплата за суміщення професій

В.о. редактора газети пішов у відпустку. На період його відсутності обов'язки виконує відповідальний секретар. Як правильно нарахувати доплату за виконання обов'язків редактора секретарю?

Понаднормові витрати: оподаткування та бухоблік

Як оподатковувати понаднормові добові? Як показати їх в бухобліку?

Контрольовані операції у 2014 та поточному році: критерії 

Якими критеріями потрібно користуватись для визначення контрольованих операцій за 2014 рік?

У податковій накладній дозволено зазначати декілька найменувань поставлених товарів

Фірма А виконала роботи з монтажу кондиціонера зі своїх матеріалів Фірмі Б. В акті виконаних робіт написано: кондиціонер - 5000,00 грн, труба - 300,00 грн, роботи - 1200,00 грн. Всього 6500 грн. У податковій накладній зазначено, що монтаж кондиціонера - 6500,00. Чи правильно вказана номенклатура в податковій накладній?

При помилковому нарахуванні зобов'язань подайте уточнюючий розрахунок і додаток Д5

У січні 2015 р. помилково виписано податкову накладну на поставку послуг. Сума ПДВ до 10 тис. грн і така накладна не реєструвалася в ЄРПН. Помилку виявлено у квітні. Як виправити помилково нараховані зобов'язання за січень 2015?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»