• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

За невнесення змін до реєстру єдинників реєстрацію такого платника можуть анулювати

Місце здійснення діяльності, зазначене у витягу платника єдиного податку, не відповідає фактичному місцю її здійснення. Чи є ризик втратити статус платника ЄП через цю розбіжність і чи є це правопорушенням?

Право на формування податкового кредиту - не раніше отримання права власності на товар

Товар передано перевізникові, на дату передачі оформлено податкову накладну. Покупець отримав товар у наступному місяці. У якому звітному періоді покупець повинен відобразити податковий кредит?

Для повернення надміру перерахованих сум на електронний рахунок - подайте додаток Д4

Виникла переплата через повернення товару. Як повернути гроші з ПДВ рахунку? Податкову накладну без коштів система не приймала, тому гроші перераховувалися на ПДВ-рахунок

Уточнюючий розрахунок до декларації подається як окремий документ, а не додаток

Чому разом зі звітністю не приймають уточнюючий розрахунок із ПДВ у вигляді додатка до декларації?

У разі помилкового складання податкової накладної платник має право скласти розрахунок коригування

У лютому 2015 року підприємством була помилково оформлена зайва податкова накладна (двічі на одне постачання). Помилку виявлено підприємством у березні 2015 року. Як виправити таку помилку?

Підприємства мають право здійснювати розрахунки готівкою з фізособою в межах 150 тис грн протягом дня

Чи можна за один день видати більше 10000,00 грн директору, якщо на наступний день вони будуть повернуті як невикористані? Якщо директор вніс позикові кошти 100000,00, чи можна без обмежень повернути на наступний день? 

Суми ПДВ минулих періодів: нюанси

Підприємство закриває період в системі в перших числах наступного місяця. Чи правомірна вимога ДФС щодо того, що підприємство не має права включати вхідні податкові накладні за лютий і березень в Декларацію за квітень?

Особа є одночасно найманим працівником і підприємцем: що з ЄСВ?

Директор ТОВ одночасно є фізособою-підприємцем. Як підприємцю сплачувати за себе ЄСВ (34,7%)? Чи повинна фірма (ТОВ) також сплачувати ЄСВ (37,26%) при нарахуванні зарплати?

Зарплата за картками: порядок виплати 

Зарплата працівників перераховується на банківські картки. Як документально оформити процес такого нарахування? Яку відомість краще використовувати?

Якщо підприємство проводить розрахунки за послуги виключно у безготівковій формі, РРО не застосовується 

Чи необхідно використовувати РРО при здійсненні готівкових розрахунків або з використанням платіжних карток в бухгалтерії виробничого підприємства?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»