• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Заповнюємо графи 5.1 і 5.2 податкової накладної при постачанні послуг

Податкова накладна виписана на передоплату з послуг. В одиницях вимірювання вказані "грн" 2454. Чи є це помилкою заповнення податкової накладної? Чи загрожує покупцеві позбавлення податкового кредиту?

Реєстрація податкових накладних з 1 липня 2015 року: основні зміни 

Який порядок реєстрації податкових накладних з 1 липня 2015 року?

Право на податковий кредит виникає в період реєстрації податкової накладної 

15.06.2015 р. була здійснена оплата на суму 10000,00 грн. Помилково була виписана податкова накладна на 10,00 грн. і зареєстрована. У зв'язку з цією помилкою, виписано розрахунок коригування. Чи може покупець скористатися кредитом на суму оплати (10000,00 грн) в червні?

Новий порядок обчислення лікарняних застосовується з 4 липня 2015 року 

З якого періоду при нарахуванні лікарняного враховувати зміни у Порядку №1266, якщо лікарняний з 10.06.2015-06.07.2015 буде нараховуватися 09.07.2015?

Терміни повернення коштів працівникові, який витратив власні кошти на госппотреби 

Підзвітній особі видано з каси юрособи кошти на придбання канцтоварів у сумі 1 грн. Підзвітна особа здала авансовий звіт у цей же день на суму 103 грн, тобто вона витратила на придбання канцтоварів свої кошти. Які строки передбачено для повернення коштів підприємством?

Якщо реєстраційна сума має від’ємне значення, щоб зареєструвати накладну з 01.07.2015 платнику потрібно збільшити свою реєстраційну суму 

Як зареєструвати в ЄРПН податкову накладну, якщо за даними Системи електронного адміністрування ПДВ сума податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні, має від’ємне значення?

Неподання інформації про обсяг розрахункових операцій: відповідальність 

Чи застосовується до СГ відповідальність за неподання інформації про обсяг розрахункових операцій, копій розрахункових документів та фіскальних звітних чеків по дротових або бездротових каналах зв’язку у разі пошкодження телекомунікаційної мережі, відключення електроенергії чи ремонту модему?

Авансовий звіт про відрядження: дата формування податкового кредиту 

Авансовий звіт відрядженого працівника був поданий 03.04.2015 р., до нього додано залізничні квитки з датою оформлення 30.03.2015 р. та 02.04.2015 р. Як відображати податковий кредит на підставі цих квитків: у березні та квітні (за датами їх оформлення) чи у квітні - за датою оформлення авансового звіту?

При перевищені безготівкових розрахунків використання РРО обов'язкове 

Якщо фізособа-підприємець не планує розрахунки готівкою, але безготівкові розрахунки можуть перевищити встановлений законодавством ліміт, чи потрібно йому реєструвати РРО?

Кредити у валюті: нюанси 

Підприємство взяло кредит 13.03.2012 року у незв'язаного нерезидента Кіпру. Проценти по кредиту повністю включалися у витрати. Чи потрібно після того як Кіпр став офшором, будь-яким чином коригувати суму включених до податкових витрат відсотків?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»