• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Формування податкового кредиту та визначення податкових зобов’язань з ПДВ: останні нововведення

Які зміни відбулися з 1 липня 2015 року щодо порядку формування податкового кредиту та визначення податкових зобов’язань з ПДВ?

Держказначейство списує кошти з ПДВ-рахунки згідно даних, які подаються ДПІ

У підприємства на ПДВ-рахунку є сума 110000, а до сплати в бюджет підлягає 73000 грн. Чи потрібно додатково поповнювати ПДВ-рахунок?

Оплата лікарняного листа: розрахунки

Працівник прийнятий на роботу в середині листопада 2014 р. З 23 квітня 2015 р. по 29.05.2015 р. є лікарняний лист. Для нарахування допомоги по лікарняному враховувалася фактична зарплата (більше мінімальної) за 4 повних місяці. Яку зарплату треба враховувати для нарахування за лікарняним?

Невірна адреса у податковій накладній: відображення у декларації 

Постачальник виписав і зареєстрував податкову накладну в Єдиному реєстрі в травні з невірною адресою. У червні виписав розрахунок коригування. В якому періоді покупцю відображати в декларації з ПДВ податкову накладну і розрахунок коригування?

Всі вхідні суми ПДВ можуть бути віднесені до складу податкового кредиту

Підприємство надає медичні послуги, які звільнені від ПДВ і не здійснює при цьому ніяких оподатковуваних ПДВ операцій. Чи необхідно йому з 1 липня 2015 р. включати в декларацію з ПДВ податковий кредит і, відповідно, виробляти в кінці місяця відповідне нарахування податкових зобов'язань?

Електронне адміністрування ПДВ: особливості функціонування

Які особливості функціонування системи електронного адміністрування ПДВ?

Документом, який дає право на податковий кредит при імпорті товарів, є митна декларація 

Чи треба складати податкову накладну при ввезенні імпортного товару через митницю?

Помилка в таблиці 1 додатка 2 до декларації з ПДВ: чи правомірне нарахування пені?

При заповненні таблиці 1 додатка 2 до декларації з ПДВ за лютий 2015 року допущено помилку. У квітні подано "нульове" уточнення, тому штрафних санкцій не нараховували. При цьому податківці вимагають оплати пені, яка нарахувалася за період від здачі декларації до подання уточнення. Чи правомірна така вимога? 

Підприємство, яке підпадає під критерії мікропідприємництва може подавати лише річні звіти 

Підприємство підпадає під умови категорії мікропідприємництва з 2 кварталу 2015 р., але в 1 кварталі була середньооблікова чисельність працівників більша 10-ти і, відповідно, подавалися звіти 1-м і 2-м. Чи можна надалі подавати лише річні звіти за формами 1-мс та 2-мс вже за підсумками 2015 року?

ПДВ сплачено безпосередньо на бюджетний рахунок: як виправити помилку?

Яким чином виправити помилку якщо податкові зобов’язання з ПДВ сплачено безпосередньо на бюджетний рахунок, а не через рахунок в системі електронного адміністрування ПДВ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»