• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Акти, договори, рахунки російською мовою: чи правомірно це? 

Замовник з Грузії. Всі документи складені російською мовою (акти, рахунки, договори). Чи правомірно це? Якщо слід складати тільки державною мовою, то як виправити і чим це загрожує? 

На постачання товару в серпні не складена податкова накладна: як виправити помилку? 

У листопаді підприємство виявило, що в серпні не склали податкову накладну і не включили до податкових зобов'язань. Як зараз виправити цю помилку? Якою датою складати накладну і як збільшити зобов'язання? 

Штрафні санкції, сплачені через несвоєчасну сплату податків, відноситься до витрат 

Підприємство подає декларацію з податку на прибуток за 9 місяців. Чи відноситься до витрат підприємства штрафні санкції з податку на прибуток та ПДВ, сплачені підприємством у звітному періоді у зв'язку з несвоєчасною сплатою податків? 

Спрощенці, обсяг доходів яких перевищив 1 млн грн, зобов'язані застосовувати РРО 

Як визначається обсяг доходу підприємців – платників єдиного податку другої та третьої груп для визначення необхідності застосовування РРО? 

Доплата з єдиного податку здійснена — платимо штраф 3% від заниження і подаємо уточнюючий розрахунок 

Підприємець подав декларацію з єдиного податку за 9 місяців, випадково заменшивши суму виручки і, відповідно, податку. Коли краще подати нову декларацію: у цьому кварталі (кінцевий термін подачі декларації збіг) чи уже за підсумками року? 

Витрати з заправки картриджу і заміни материнської плати: як правильно врахувати в обліку 

Як у 2015 році враховуються витрати в бухгалтерському та податковому обліку з заправки картриджу та заміни материнської плати до принтеру?

Як оподатковується поворотна фінансова допомога? - консультує ДФС 

Як оподатковується поворотна фіндопомога? Чи подає ОСББ звіт про суми податкових пільг в 2015 р.? Чи треба подавати додаткові документи в податкову на підтвердження статусу неприбуткової організації?

Основні засоби, отримані на баланс підприємства як внесок в статутний фонд: облік 

Як нараховується дохід на суму амортизації, яка нараховується на основні засоби, що поступили на баланс підприємства як внесок засновника в статутний фонд згідно з рішенням міськради, якщо зміни до статутних документів ще не внесені?

Підприємець до 08.07.2014 подав заяву про припинення реєстрації: яку звітність подавати?  

Яку звітність подає підприємець, який до 08.07.2014 подав державному реєстратору заяву про припинення реєстрації підприємницької діяльності?

При реєстрації запізнілої накладної показник SПеревищ перераховується автоматично 

У серпні податкова накладна була занесена у звітність, але невчасно зареєстрована. У вересні її зареєстровано під новим номером але з датою виникнення ПЗ - серпень, при цьому зроблено коригування у звітності за вересень. Податкова показала сальдо з "-". Чи правомірні дії бухгалтера з коригування у вересні?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»