• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Перерахунок ПДВ з електронного рахунку: процедура 

Як відбувається перерахунок ПДВ з електронного рахунку в системі СЕА на державні рахунки? Як дізнатися, що ПДВ знято? 

Виправляємо помилку у полі „Індивідуальний податковий номер покупця” податкової накладної 

Який порядок виправлення помилки, допущеної в податковій накладній, а саме в полі «Індивідуальний податковий номер покупця»? 

Терміни реєстрації податкових накладних не переносяться 

Чи має право платник ПДВ зареєструвати податкову накладну в ЄРПН пізніше п’ятнадцятого календарного дня, що настає за днем її виписки, якщо він припадає на святковий чи вихідний день? 

Ціна за договором нижча за собівартість продукції — виписуємо дві податкові накладні 

Сільгосппідприємтво-платник ПДВ у липні зібрало озимий ячмінь. У листопаді хоче продати, але ціна за договором нижча за собівартість. База оподаткування операцій з постачання самостійно виготовлених товарів не може бути нижчою за собівартість. Чи треба виписувати дві накладні? 

Суми індексації зарплати, нараховані в поточному періоді за минулі, відносяться до періоду донарахування 

До якого звітного періоду необхідно відносити суми індексації зарплати, нараховані в поточному періоді за минулі, якщо зарплата минулих періодів менше законодавчо встановленого розміру? 

Виправляємо помилку в додатку 5 до декларації з ПДВ 

Допущено помилку в додатку 5 до декларації з ПДВ за вересень 2015 року. Як правильно подати уточнюючий додаток? Та чи потрібно подавати уточнюючу декларацію?

За запізнілу реєстрацію податкової накладної - штраф 

Постачальник відвантажив товар у вересні і жовтні 2015 р. Були виписані відповідні документи і зареєстровано накладну. Документи виписані на старі реквізити покупця. Нині працює підприємство зі схожою назвою, а старе не закрите, але не працює. Помітив це покупець в листопаді. Чи можна уникнути санкцій?

Отримання платниками ПДВ витягу iз Реєстру не є обов’язковим 

Підприємство має свідоцтво платника ПДВ, видане йому зразу ж після створення (у 2003 р.). Покупець при укладанні договору поставки вимагає надати йому витяг з реєстру платників ПДВ. Наскільки правомірні його вимоги?

Собівартість сформована з запізненням — виписуємо накладну із типом причини 17  

Сільгосппідприємство-платник ПДВ у липні 2015 р. зібрало озимий ячмінь за собівартістю станом на липень 2015 р. У серпні продукцію реалізовано по вищій ціні, ніж собівартість. У грудні буде формуватися фактична собівартість продукції. Чи виписувати ПН в грудні на різницю між реалізованою продукцією у серпні та собівартістю, яка сформується у грудні?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»