• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Неоплачений статутний капітал: відповідальність 

Підприємство створене 19.02.2015 р., проте так і не запрацювало. В балансі відображений лише зареєстрований і неоплачений капітал – 1 000 грн. На сьогодні статутний капітал не поповнено. Які наслідки і штрафи? 

Порядок виписування податкової накладної за правилом першої події 

Після перерахування авансу контрагентом виписано, але не зареєстровано податкову накладну. Згодом контрагент попросив суму передоплати зарахувати як фіндопомогу. Подано уточнюючий розрахунок до декларації. Чи не буде питань у податківців під час перевірки? 

Фінзвіт малого підприємства: відображення собівартості без реалізації та виробництва 

На підприємстві здійснені витрати на зарплату, оренду приміщення, амортизацію основних засобів, які відносяться до собівартості виробленої продукції. Але в поточному періоді не було виробництва та реалізації продукції. Як відображати ці витрати в обліку та звітності? 

Хто має право підписувати лікарняні на зворотному боці 

Чи має право підписувати листки непрацездатності інший працівник замість керівника підприємства? 

Обов’язку нарахування індексації за попередні періоди не уникнути 

Працівників прийнято на роботу в різні періоди часу. Індексація їм не нараховувалася, хоча й повинна була. Як виправити ситуацію без донарахування за попередні періоди? 

Списання зіпсованого товару: податкові та облікові аспекти 

Як відобразити в обліку операції у разі псування товарів? Що буде відбуватися з податковим кредитом? Як скласти зведену податкову накладну при нарахуванні податкових зобов’язаньу разі псування товару?

Коли може бути застосовано адміністративний арешт майна платника податків 

За яких обставин може бути застосовано адміністративний арешт майна платника податків?

Нюанси списання витрат в періоди відсутності реалізації товарів/послуг

Протягом звітного періоду підприємство здійснювало такі витрати, як зарплата, амортизація і т.д. Який бухгалтерської проводкою правильно їх списувати, якщо відсутні операції з реалізації товарів/ послуг?

Визначаємо курсові різниці при придбанні валюти 

Придбано продукцію у нерезидента на 10 000 €. На валютному рахунку у підприємства було 3 000 €, і щоб оплатити продукцію підприємство додатково придбало ще 7 000 €. Митна декларація і платіжне доручення на суму 10 000 €. З якої суми визначати курсову різницю і на яку дату?

Застосування РРО підприємцем – платником єдиного податку 

Фізособи-підприємці – платники єдиного податку ІІ та ІІІ груп надають послуги та провадять діяльність виключно з юрособами. Розрахунки проводяться у безготівковій формі. Чи виникає обов’язок застосовувати РРО?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»