• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

За якою формою оформлюється наказ про відпустки

За якою формою оформлюється наказ про надання відпустки?

Як повертати поворотну фіндопомогу

Директор і власник надають підприємству в оренду майно. Іноді вони бажають одержувати зарплату (для директора) або орендну плату терміново, частинами і наперед. Підприємство не може вчасно сплатити податки з таких сум. Як оформити надання цих сум? Чи можна надавати їм поворотну фіндопомогу?

Оподаткування ПДВ комунальних послуг за договором оренди

У зв'язку з новим листом ДФС, на підприємстві змінюється вся схема щодо ПДВ для орендодавця і орендаря. Чи треба виписувати податкові накладні на вартість комунальних послуг, компенсуються орендарем?

Повернення товару без чека РРО

Чи має право покупець повернути придбаний товар до магазину, маючи лише чек платіжного термінала (без чека РРО)?

Анулювання реєстрації ПДВ: алгоритм дій

Коли реєстрацію платника ПДВ може бути анульовано? Як податковий орган попереджає про анулювання реєстрації? У яких випадках доведеться визнати умовний продаж? Як подати декларацію востаннє? Як повернути надміру перераховані кошти з ПДВ?

Єдиний податок, підприємець та пенсія: які податки слід сплати?

Пенсіонер (інвалід ІІ групи) хоче відкрити підприємця ІІ групи єдиного податку для перевезення людей у морі. Працюватиме 3 місяці на рік (липень-вересень). З жовтня по червень перейде на загальну систему, адже підприємницька діяльність вплине на пенсію. Які податки слід сплати (на загальній системі доходу не буде)?

Використання пального у власній діяльності – не реалізація, тож акцизу не буде

Фермерським господарством (спецрежимником) списано знищені посіви. Відповідно, нараховане податкове зобов’язання з ПДВ на податковий кредит, використаний для здійснення таких посівів (зокрема, щодо використаного дизпалива). Чи не виникне обов’язок сплачувати акцизний податок на дизпаливо? Господарство не зареєстроване платником акцизного податку

Податкова накладна з типом причини "15": на яку дату складати?

На яку дату складати податкову накладну з типом причини «15 - Складена на суму перевищення ціни придбання товарів/послуг над фактичною ціною їх постачання», якщо першою подією є отримання авансової оплати за товар, який ще не придбано, за умови, якщо не будуть проводитися перерахунки?

Підтверження відомостей про юрособу в ЄДР в 2016 р. не здійснюється

Чи потрібно у 2016 році подавати державному реєстратору реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу?

Постачання основних засобів, в т.ч. при їх ліквідації: що з оподаткуванням?

Який порядок визначення бази оподаткування при постачанні основних виробничих або невиробничих засобів, в тому числі при їх ліквідації?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»