• Посилання скопійовано

Відтепер банки перевірятимуть наявність печатки в установчих документах юросіб

Нацбанк вніс зміни до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах

Відтепер банки перевірятимуть наявність печатки в установчих документах юросіб

Нацбанк постановою від 09.04.2015 р. №221 затвердив зміни до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах.

Змінами, зокрема, встановлено, що банк зобов'язаний здійснювати перевірку змісту установчих документів юрособи з метою з'ясування наявності в неї печатки.

Якщо в установчих документах є інформація про наявність в юрособи печатки, то відкриття, використання та закриття рахунків здійснюється з її використанням.

Крім цього, внесено зміни до:

- Положення про організацію бухгалтерського обліку та звітності в банках України;

- Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій з юридичними і фізичними особами;

- Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, Положення про порядок виконання банками документів на переказ, примусове списання і арешт коштів в іноземних валютах та банківських металів щодо використання печаток.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»