• Посилання скопійовано

Банки нададуть відстрочку за користування кредитом мобілізованим

До банків звернулося майже 4 000 позичальників-військовослужбовців стосовно перегляду умов кредитних договорів

Банки нададуть відстрочку за користування кредитом мобілізованим

Банки вже розглянули 3 934 кредитних договори позичальників-військовослужбовців, які звернулися з проханням про надання відстрочки сплати відсотків за користування кредитом. Кількість кредитних договорів, за якими було переглянуто умови зобов’язань, становить 3 560 (90,5%). Така інформація міститься у відомостях, наданих банками регулятору станом на 16 липня поточного року.

Національний банк листом від 28 липня 2014 року нагадав банкам про необхідність суворого та безумовного дотримання банками положень законів України та рекомендацій регулятора і попередив, що невиконання законних вимог є підставою для застосування до порушників адекватних заходів впливу.

Аналізуючи звернення до Національного банку щодо проблем, пов’язаних із забезпеченням виконання банками вимог законодавства, слід зазначити, що одним з важливих завдань є підвищення ефективності комунікацій між військовослужбовцями, Міністерством оборони, Міністерством внутрішніх справ, Службою безпеки та банками. Наразі питання знаходиться на стадії врегулювання.

Нагадаємо, закон України “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації” набрав чинності з 08 червня 2014 року. Відповідно до нього закон України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” доповнюється певними нормами. Мова йде про не нарахування штрафних санкцій, пені за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами й організаціями усіх форм власності, у тому числі банками та фізичними особами, а також процентів за користування кредитом військовослужбовцям з початку і до закінчення особливого періоду, а резервістам та військовозобов’язаним – з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»