• Посилання скопійовано

Положення про організацію готівкового обігу в особливий період - у новій редакції

Внесено зміни до Положення про організацію готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період

Положення про організацію готівкового обігу в особливий період - у новій редакції

Нацбанк постановою від 03.03.2015 р. №157 виклав у новій редакції Положення про організацію готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період. 

Вимоги цього Положення або окремих його норм за відповідним рішенням Правління Нацбанку можуть використовуватися в діяльності Нацбанку, територіальних управлінь, банків і суб'єктів господарювання в умовах роботи в надзвичайному режимі.

Так, для забезпечення зберігання цінностей на час особливого періоду територіальні управління на підставі переліку банків України, визначених рішенням Правління Нацбанку уповноваженими банками, визначають наявність у цих банках (філіях, відділеннях) області грошових сховищ із класом опору не нижче ніж V за ДСТУ 4012.1 (крім сейфів) у кількості та площею, достатніх для можливого розміщення готівки територіального управління під час дії особливого періоду. У разі потреби тимчасового розміщення готівки згідно з розпорядчим документом Нацбанку територіальні управління укладають з такими банками договори про тимчасове розміщення готівки.

Банки, які у зв’язку із введенням особливого періоду зупинили або припинили свою діяльність, зобов’язані вивезти в повному обсязі готівку із сховищ цінностей до визначених територіальних управлінь у терміни, установлені рішенням Нацбанку. Інформація про перелік визначених територіальних управлінь доводиться Національним банком до відома банків.

Вивезення готівки здійснюють підрозділи перевезення цінностей територіальних управлінь, Центрального сховища Національного банку згідно з окремими розпорядженнями Національного банку, підрозділи інкасації визначених державних банків за договорами або власні підрозділи інкасації банків (філій, відділень).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»