• Посилання скопійовано

Європарламент встановив ліміт на комісію банку за платежі картками

Верхня межа міжбанківської комісії для споживачів дебетових карток буде встановлена на рівні 0,2%, для власників кредитних карток – 0,3%

Європарламент встановив ліміт на комісію банку за платежі картками

Європарламент схвалив резолюцію, яка встановлює ліміт на комісію банку при платежах кредитними і дебетовими картками. Про це повідомляє сайт Єврокомісії, яка підтримала таке рішення євродепутатів.

“Даний крок допоможе удосконалити атмосферу конкуренції серед всіх систем карткових платежів і підвищить рівень прозорості при використанні карток”, – йдеться в заяві.

Верхня межа міжбанківської комісії для споживачів дебетових карток буде встановлена на рівні 0,2%, для власників кредитних карток – 0,3%.

За заявою Єврокомісії, застосування цього ліміту може скоротити приховані збори від використання карток на 6 млрд євро на рік.

“Положення по міжбанківській комісії для карткових платіжних операцій” також дасть велику свободу вибору для роздрібної торгівлі, підвищить прозорість операцій за картками, і прокладе шлях для інноваційних платіжних технологій “, – зазначили в ЄК.

Джерело: Українська правда

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»