• Посилання скопійовано

Банкам дозволили списати частину боргу за валютними кредитами

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо кредитних зобов'язань"

Банкам дозволили списати частину боргу за валютними кредитами

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо кредитних зобов'язань".

Законодавчим актом встановлено, що кредитор-банк має право списати за рахунок створених страхових резервів суму збитків, які виникли внаслідок анулювання (прощення), відповідно до Закону України "Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти в гривню", фізичним особам-позичальникам частини боргу.

Законом також встановлено, що кредитор має право включити до складу витрат частину заборгованості, анульовану (прощену) фізичним особам, у сумі, що не була списана за рахунок страхового резерву, а також що доходи фізичної особи-позичальника, які виникають при анулюванні (прощенні) кредитором частини боргу, а також поверненні предмета іпотеки позичальником-фізичною особою кредитору, звільняються від оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

 

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»