• Посилання скопійовано

Нацбанк посилив нагляд за платіжними системами

НБУ посилює заходи впливу на організації платіжних систем, їх учасників та операторів послуг платіжної інфраструктури

Нацбанк посилив нагляд за платіжними системами

З метою удосконалення порядку застосування заходів впливу до об'єктів нагляду (оверсайта), якими є платіжні організації платіжних систем, їх учасники та оператори послуг платіжної інфраструктури, Нацбанк прийняв постанову від 25.11.2015 р. №815 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

Зокрема, тепер Нацбанк має право зупинити на строк до одного року дію ліцензії небанківської фінансової установи в разі порушення нею вимог законодавства України з питань переказу коштів. Нагадаємо, що раніше регулятор мав право тільки відкликати або анулювати ліцензію.

У разі усунення небанківською фінансовою установою причин, які стали підставою для зупинення дії ліцензії, за умови надання переліку заходів, проведених для усунення цих причин та підтвердних документів щодо цих заходів, Нацбанк може поновити дію ліцензії (у тому числі достроково). Рішення про поновлення приймається ним протягом 30 календарних днів із дня отримання від небанківської фінансової установи таких документів.

У разі неусунення небанківською фінансовою установою причин, що стали підставою для зупинення дії ліцензії, Нацбанк вправі відкликати таку ліцензію.

Постанова набрала чинності 26 листопада 2015 року. 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»