• Посилання скопійовано

НБУ зобов'язав банки повернути клієнтам невиконані платіжні доручення по Криму

З огляду на ситуацію в Криму, з метою уникнення конфлікту інтересів клієнтів банків Нацбанк надав деякі рекомендації щодо платіжних доручень

НБУ зобов'язав банки повернути клієнтам невиконані платіжні доручення по Криму

Нацбанк в письме от 12 мая 2014 года № 25-111/22430, учитывая ситуацию в АР Крым и городе Севастополь, во избежание конфликта интересов клиентов банков, рекомендует:

- вернуть клиентам невыполненные платежные поручения в порядке, определенном пунктом 2.15 главы 2 Инструкции о безналичных расчетах Украины в национальной валюте;

- урегулировать вопросы, связанные с удержанием комиссии за услуги по переводу средств, которые не были предоставлены банком.

В связи с невозможностью осуществлять банковское регулирование и надзор, валютный контроль и государственный финансовый мониторинг за деятельностью банков и их обособленных подразделений, согласно постановлению от 6 мая 2014 года № 260 временно до окончания оккупации прекращена дальнейшая деятельность украинских банковских учреждений и их обособленных подразделений на территории АР Крым.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»