• Посилання скопійовано

Нацбанк розглянув окремі питання купівлі інвалюти

Незалежно від дати укладання договору на купівлю валюти, з 1 квітня 2014 року під час здійснення такої операції сплачується пенсійний збір

Нацбанк розглянув окремі питання купівлі інвалюти

Нацбанк розглядаючи порядок сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих операцій купівлі іноземної валюти повідомляє наступне.

Незалежно від дати укладання договору на купівлю валюти, починаючи з 1 квітня 2014 року під час здійснення операції з купівлі інвалюти сплачується збір на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Під час проведення банківських операцій основним критерієм, згідно з яким визначається необхідність сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування юридичною або фізичною особою, є купівля інвалюти.

Під час проведення операції з купівлі-продажу інвалюти на умовах "своп" обидва банки, що є учасниками цієї операції, мають сплачувати збір на обов'язкове державне пенсійне страхування. При цьому один з банків-учасників здійснює сплату збору під час купівлі ним інвалюти за першою операцією в рамках проведення валютного "свопу", а інший банк - під час здійснення купівлі інвалюти при виконанні другої (зворотної) операції;

Якщо уповноважений банк купує інвалюту на міжбанківському валютному ринку України з метою виконання зобов'язань перед платіжною організацією платіжної системи за операціями з використанням платіжних карток в інвалюті за межами України за поточними рахунками, що відкриті в нацвалюті, то платником збору виступає банк (Лист НБУ від 15.05.2014 р. №29-113/23395).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»