• Посилання скопійовано

Обмежено продаж валюти до 3 тис. грн на день

Також Нацбанк зменшує розмір обов'язкового продажу надходжень в іноземній валюті зі 100% до 75%

Обмежено продаж валюти до 3 тис. грн на день

Національним банком прийнято постанову від 22 .09.2014 року № 591 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України”.

Цією постановою, зокрема, передбачено:

- зменшення розміру обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті зі 100% до 75%; 

- скасування раніше запровадженої вимоги щодо обов’язкової конвертації в гривню переказів в іноземній валюті з-за кордону на користь фізичних осіб без відкриття рахунку;

- зменшення максимальної суми продажу готівкової іноземної валюти одній особі в один операційний (робочий) день до суми, що не перевищує в еквіваленті 3 000 гривень. Зазначене обмеження не поширюється на випадки купівлі фізособами-резидентами готівкової інвалюти з метою погашення зобов’язань в інвалюті за кредитними договорами, укладеними з уповноваженими банками;

- запровадження додаткових антикризових заходів у сфері здійснення деяких валютних операцій (імпорту без увезення товару на територію України, перерахування резидентами за межі України коштів в іноземній валюті з метою викупу в нерезидентів корпоративних прав, здійснення операцій на підставі індивідуальних ліцензій Національного банку України тощо). 

Ці заходи мають виключно запобіжний і тимчасовий характер та будуть скасовані одразу після мінімізації відповідних негативних факторів на валютному ринку.

Визначені постановою норми набирають чинності з 23 вересня 2014 року.

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»