• Посилання скопійовано

НБУ може заборонити валютні операції в Україні, - Закон

Про це йдеться в Законі «Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків»

НБУ може заборонити валютні операції в Україні, - Закон

НБУ отримав право вводити обмеження або тимчасово забороняти проведення валютних операцій на території України, зокрема операцій з вивезення, переказування і пересилання за межі України валютних цінностей. Про це йдеться в Законі «Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків», який опублікував «Голос України». 

Як зазначається в документі, відповідні заходи НБУ може вживати у випадку «наявності ознак нестійкого фінансового стану банківської системи, виникнення обставин, що загрожують стабільності банківської та/або фінансової системи країни».

«Наявність ознак нестійкого фінансового стану банківської системи, а також обставин, що загрожують стабільності банківської та/або фінансової системи країни, підтверджується відповідним рішенням Ради з фінансової стабільності, повноваження якої визначаються указом Президента України», - йдеться в документі.

Джерело: Finbalance

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»