• Посилання скопійовано

Нацбанк заборонив перереєстрацію позик в інвалюті з нерезидентами

Заборонено реєструвати зміни до договорів про залучення резидентами кредитів в іноземній валюті від нерезидентів у випадку, якщо ці зміни передбачають заміну кредитора чи боржника.

Нацбанк заборонив перереєстрацію позик в інвалюті з нерезидентами

Постанова Правління Національного банку України від 20.08.2015 № 551 "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 03 червня 2015 року № 354" посилює заходи із запобігання відпливу капіталу за межі України за кредитними договорами в іноземній валюті.

Постановою заборонено реєструвати зміни до договорів про залучення резидентами кредитів/позик в іноземній валюті від нерезидентів у разі, якщо ці зміни передбачають заміну кредитора або боржника. Заборона не розповсюджується на випадки, коли резидентами-позичальниками є уповноважені банки, а також на договори, укладені резидентами з міжнародними фінансовими організаціями.

Також під заборону потрапляє реєстрація кредитних договорів в іноземній валюті між резидентами у разі відступлення права вимоги за цими договорами новому кредитору-нерезиденту. Як пояснив директор Департаменту відкритих ринків Національного банку України Сергій Пономаренко, цей крок дозволить, зокрема, запобігти переведенню внутрішніх боргових зобов’язань резидентів за кредитами у зовнішні.

Постанова набрала чинності 22 серпня 2015 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»