• Посилання скопійовано

У Яресько знайшли вирішення проблеми валютних позик на житло

Міністерство пропонує провести конвертацію валютних кредитів за курсом на день конвертації

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько, представляючи документ на засіданні Уряду.

"Наразі в Україні діє мораторій на відчуження нерухомого майна, якщо воно є єдиним житлом позичальника. Проте - це є тимчасовий захід, який не вирішує проблеми, а лише заморожує", - зазначила Яресько.

За її словами, міністерство пропонує механізм, який реально вирішить проблему валютних іпотечних позик, що виникли через девальвацію гривні.

Міністр пояснила, чим саме їхня пропозиція відрізняється від інших.

"Ми переконані, що валютні кредити потрібно реструктуризувати не заможним громадянам та не спекулянтам, а лише тим українцям, що брали їх на придбання єдиного власного житла та які, як наслідок, можуть залишитися без помешкання", - пояснила міністр.

Яресько зазначає, що міністерство пропонує провести конвертацію валютних кредитів за курсом на день конвертації.

"Передбачається, що тим позичальникам, які брали кредити на покупку єдиного житла, а також на купівлю землі для будівництва такого житла, банки спишуть 25% боргу; для позичальників, які купували соціальне житло (квартири площею до 60 кв. м і будинки до 120 кв. м), спишуть не менш 50%; інвалідам, учасникам АТО, ветеранам, багатодітним сім'ям - понад 70%", - зазначила міністр.

За словами Яресько, за рахунок даного документа можна буде провести конвертацію валютних кредитів для 37 тис. сімей на суму понад 20 млрд гривень.

Міністр запевнила, що цей законопроект не несе загрози банківській системі.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»