• Посилання скопійовано

Право на дострокове розірвання договору не скасовується

Вкладники матимуть додаткову можливість укладати строкові договори без права розірвання депозитного договору

Право на дострокове розірвання договору не скасовується

В законопроекті №1195, який Верховна Рада проголосувала у першому читанні, право на дострокове розірвання депозитного договору не скасовується. Про це заявила Виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова.

«Хочу звернутися з проханням припинити будь-які спекуляції на тему скасування права дострокового розірвання депозитного договору. Законопроект не відміняє право громадян на дострокове розірвання депозитної угоди. Нова законодавча норма передбачає додаткову можливість укладати строкові договори без права розірвання депозитного договору. Що це означає на практиці? Звернувшись до банку, вкладник завжди буде мати право вибору. Він зможе розмістити свої кошти на традиційний поточний рахунок з максимально гнучкими умовами щодо зняття-поповнення. Також, законопроект передбачає збереження діючого сьогодні строкового депозиту з можливістю дострокового вилучення. Крім того, буде можливість укласти угоду строкового депозиту без права на його дострокове розірвання. Звичайно, за таких умов банки пропонуватимуть біль привабливі умови та вищу ставку.

Тобто, ніхто нічого не забороняє, не відміняє. Від впровадження на законодавчому рівні депозиту без права на дострокове розірвання перевагу отримують обидві сторони – і вкладники, для яких така форма депозиту може стати привабливою формою розміщення коштів, і банки, які отримають можливість точніше планувати розміщення залучених коштів, а також уникнути масового відтоку вкладів в кризові періоди», — сказала О.Коробкова.

Джерело: Незалежна асоціація банків України

Рубрика: Фінанси і банки/Власні фінанси

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Власні фінанси»