• Посилання скопійовано

Оплата праці відрядженого працівника

Лист Мінсоцполітики від 18.04.2012 р. №283/13/155-12 «Щодо здійснення виплат за час перебування у відрядженні»

Департамент зарплати та умов праці Мінсоцполітики розглянув лист щодо здійснення виплат за час перебування працівника у відрядженні.

Уповноважений орган наголошує, що весь період перебування у відрядженні є робочим часом працівника, за який відповідно до ст. 121 КЗпП має виплачуватись зарплата згідно з умовами трудового або колдоговору, в т. ч. нараховуватись премії, якщо вони передбачені цими умовами, і розмір такої оплати праці не може бути нижчим від середнього заробітку.

До денного заробітку працівника, який має порівнюватись із середньоденним заробітком, включаються всі елементи зарплати, які працівник отримає згідно з умовами трудового, колективного договору у місяці, в якому його направляють у відрядження: оклад, доплати, надбавки, премії, індексація тощо.

Якщо за період відрядження нарахована зарплата нижче від середньої зарплати, обчисленої згідно із законодавством, тоді виплачується середня зарплата.

У разі виплати середньої зарплати за період відрядження премій за цей період не нараховують.

Щодо врахування премій при обчисленні середньої зарплати виходячи з виплат за останні два календарні місяці роботи, то пунктом 3 Порядку обчислення середньої заробітної плати (постанова КМУ від 08.02.95 р. №100) визначено, що премії включаються в заробіток того місяця, на який вони припадають згідно з розрахунковою відомістю на зарплату. Якщо кількість робочих днів у розрахунковому періоді (2 к.м.) відпрацьовано не повністю, премії враховуються пропорційно до часу, відпрацьованому в розрахунковому періоді.

Якщо премії виплачуються місяць в місяць, і вони вже обчислені пропорційно до відпрацьованого часу, то вони включаються в заробіток у фактично нарахованому розмірі.

Якщо премія у поточному місяці виплачується за попередній місяць, а кількість робочих днів розрахункового періоду відпрацьовано не повністю, премії під час обчислення середньої зарплати за останні 2 місяці враховуються пропорційно до часу, відпрацьованого в розрахунковому періоді.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»