• Посилання скопійовано

Індексації грошових доходів громадян - роз'яснює Мінсоцполітики

Якщо відбувається підвищення грошового доходу працівника, змінюється базовий місяць для обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації

Індексації грошових доходів громадян - роз'яснює Мінсоцполітики

Мінсоцполітики у листі від 19.12.2013 р. №14585/0/14-13/10 у разі зростання мінімальної зарплати, а також у разі зростання грошових доходів населення без перегляду їх мінімальних розмірів місяць, в якому відбувається підвищення, вважається базовим при обчисленні індексу споживчих цін для проведення індексації. Грошові доходи за цей місяць не індексуються, якщо сума підвищення доходу перевищує суму індексації.

У разі коли грошовий дохід з урахуванням суми підвищення менше суми грошового доходу з урахуванням індексації до його підвищення, у базовому місяці сума загального доходу визначається з таким розрахунком, щоб сума грошового доходу з урахуванням індексації не перевищувала загального доходу до його підвищення. 

Враховуючи вищезазначене, якщо відбувається підвищення грошового доходу працівника, змінюється базовий місяць для обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації.

Особі, яка працює за сумісництвом, видається на її вимогу довідка з основного місця роботи про розмір доходу, що підлягає індексації, та проіндексованого доходу. На підставі цієї довідки провадиться індексація доходів від роботи за сумісництвом у межах суми, що не перевищує прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, з урахуванням отриманої заробітної плати за основним місцем роботи.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»