• Посилання скопійовано

Доплати, які не мають разового характеру, впливають на визначення базового місяця для індексації

Водночас збільшення педагогічного навантаження без збільшення окладу не повинно впливати на зміну базового місяця

Доплати, які не мають разового характеру, впливають на визначення базового місяця для індексації

Мінсоцполітики у листі від 24.09.2014 р. № 242/10/136-14 роз'яснило нюанси індексації зарплати педагогічних працівників.

Зокрема, зазначено, якщо працівнику не підвищується тарифна ставка (оклад), а лише збільшується педагогічне навантаження, то таке збільшення не повинно впливати на зміну базового місяця. 

Доплати та надбавки, які не мають разового характеру і передбачені чинним законодавством є об'єктами індексації і збільшення їх розміру впливає на визначення базового місяця.

Таким чином, якщо відбувається підвищення заробітної плати за рахунок зростання доплат, які не мають разового характеру та передбачені чинним законодавством, зокрема, доплати за класне керівництво, завідування кабінетом, за перевірку зошитів, це впливає на визначення базового місяця при обчисленні індексу споживчих цін для проведення індексації.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»