• Посилання скопійовано

Роз'яснено, як обчислити відпускні демобілізованому працівнику

Мінсоцполітики розглянуло питання щодо врахування періоду мобілізації і середнього заробітку при розрахунку відпускних

Роз'яснено, як обчислити відпускні демобілізованому працівнику

Мінсоцполітики у листі від 22.06.2015 р. № 802/13/84-15 нагадує, що до виплат, які враховуються при обчисленні середньої зарплати для оплати часу відпусток відносяться: основна зарплата (тарифна ставка, оклад) доплати і надбавки, премії, які мають постійний характер, винагорода за вислугу років та підсумками роботи за рік, індексація та виплати за час, протягом якого працівнику зберігається середній заробіток, в т.ч. час, коли працівники проходять військову службу за призовом під час мобілізації. 

Нарахування виплат за час відпусток провадиться шляхом ділення сумарного заробітку за останні перед наданням відпустки 12 місяців на відповідну кількість календарних днів року (за винятком святкових і неробочих днів, встановлених законодавством). Одержаний результат перемножується на число календарних днів відпустки.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»