• Посилання скопійовано

Підвищені пенсії та зарплатні для бюджетників будуть виплачені на початку жовтня

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що з 4 жовтня пенсіонери отримають як доплату за вересень, так і підвищену пенсію за жовтень

Підвищені пенсії та зарплатні для бюджетників будуть виплачені на початку жовтня

З 4 жовтня пенсіонери отримають як доплату за вересень, так і підвищену пенсію за жовтень. Тому підвищені заробітні платні для бюджетників будуть виплачені в першій декаді жовтня. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк нагадав, що минулого тижня Парламент конституційною більшістю підтримав законопроект Уряду України щодо підвищення заробітних плат і пенсій.

«Середній розмір такого підвищення становить від 13 до 19%. 19% - для платні висококваліфікованих працівників, 13% - пенсіонерів», - повідомив він.

«Доплата до пенсії, яка нараховується з 1 вересня поточного року, буде здійснена в жовтні. З 4 жовтня українські пенсіонери отримають як доплату за вересень, так і підвищену пенсію за жовтень», - наголосив Арсеній Яценюк.

Щодо працівників бюджетної сфери, Глава Уряду нагадав, що вони вже отримала авансові виплати: «Тому підвищені заробітні платні для бюджетників будуть виплачені в першій декаді жовтня».

«Кошти з центрального бюджету надаються», - наголосив він.

Водночас Арсеній Яценюк зазначив, що в місцевих бюджетах є необхідні кошти для виплати підвищеної заробітної платні бюджетникам, адже внаслідок бюджетної децентралізації вони отримали додатково 40% доходів.

«Центральний бюджет дає свою суму коштів, місцеві бюджети мають також необхідну суму коштів для забезпечення 100%-ї виплати всіх підвищених соціальних стандартів, про що Кабінет Міністрів України вже прийняв відповідне рішення», - підкреслив Глава Уряду.

Окрім того, нагадав Арсеній Яценюк, Верховна Рада конституційною більшістю голосів підтримала план реструктуризації і списання боргів, запропонований Урядом України».

Це, за словами Глави Уряду, дає можливість Україні списати 3,6 мільярда доларів боргів перед приватними кредиторами: «Це дає можливість Україні зекономити близько 5 мільярдів доларів на виплаті процентів до 2040 року і не виплачувати тіло кредиту протягом найближчих чотирьох років». Це дає можливість Україні почати стабілізацію фінансово-економічної ситуації в Україні».

Джерело: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»