• Посилання скопійовано

Як оплачуватимуть роботу членів виборчих комісій

Затверджено Порядок оплати працівників територіальних та дільничних виборчих комісій з місцевих виборів, нарахування та виплати одноразової грошової винагороди

Як оплачуватимуть роботу членів виборчих комісій

Кабмін постановою від 08.09.2015 р. № 687 затвердив Порядок оплати праці членів територіальних і дільничних виборчих комісій з місцевих виборів, нарахування та виплати одноразової грошової винагороди.

Зокрема, зазначено, що розмір оплати праці членів виборчої комісії визначається відповідно до постанови Кабміну від 28.07.2004 р. № 966.

Для членів виборчих комісій, увільнених від виконання виробничих або службових обов'язків за основним місцем роботи, розмір оплати праці не може бути нижчим від середньої заробітної плати за основним місцем роботи, але не вищим від розміру зарплати відповідного сільського, селищного, міського голови або голови відповідної ради.

У такому разі відповідна рада на вимогу територіальної виборчої комісії видає довідку про розмір заробітної плати сільського, селищного, міського голови або голови відповідної ради за останній повністю відпрацьований місяць, який передує початку виборчого процесу.

Розмір оплати праці члена виборчої комісії, який є пенсіонером або особою, яка тимчасово не працює, не може бути нижчим від розміру мінімальної зарплати, встановленого на дату її нарахування.

Підставою для укладення цивільно-правового договору є рішення виборчої комісії про виконання членами виборчої комісії повноважень на платній основі.

Рішення дільничної виборчої комісії про виконання членами виборчої комісії повноважень на платній основі затверджується територіальною виборчою комісією, яка здійснює фінансове забезпечення дільничних виборчих комісій.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»