• Посилання скопійовано

Як оплачується листок непрацездатності, який працівник отримав після закінчення робочого дня

У Фонді з ТВП роз'яснили: якщо застрахована особа отримала листок непрацездатності в день звернення, то перші 5 календарних днів для оплати за рахунок роботодавця необхідно рахувати з першого дня непрацездатності

Як оплачується листок непрацездатності, який працівник отримав після закінчення робочого дня

Фонд з ТВП у листі від 17.05.2016 р. №2.4-46-753 зауважив, що пунктом 2.6 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян передбачено, що особам, які звернулись за медичною допомогою та визнані непрацездатними після завершення робочого дня, листок непрацездатності може видаватись за їх згодою з наступного календарного дня.

Якщо застрахована особа не скористалась правом на отримання листка непрацездатності з наступного дня, а отримала в день звернення, то перші 5 календарних днів для оплати за рахунок роботодавця необхідно рахувати з першого дня непрацездатності.

Усі новини на тему >>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»