• Посилання скопійовано

Підприємство саме визначає штатний розпис

Лист Мінсоцполітики від 13.03.2012 р. №40/06-187-12 «Щодо ведення штатного розпису»

Мінсоцполітики нагадує, що відповідно до ч. 3 ст. 64 ГКУ підприємство самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює кількість працівників і штатний розпис. Згідно зі штатним розписом і посадовим окладом, визначеним штатним розписом, відбувається прийняття на роботу працівників.

Власник або уповноважений ним орган не має права вивести працівника поза штат.

Відповідно і згода виборного профспілкового органу (профспілкового працівника) надається (відповідно до ст. 43 КЗпП) після прийняття рішення про скорочення, але до виведення зі штатного розпису одиниці, яку обіймає працівник.

На період відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років за працівником зберігається місце роботи (посада). Тож зазначена посада не підлягає виведенню зі штатного розпису.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»