• Посилання скопійовано

Наймання працівників для іншого роботодавця - тільки на підставі відповідного дозволу

Діяльність роботодавця за наймом працівників для застосування їх праці іншим роботодавцем здійснюється тільки на підставі дозволу, виданого Держслужбою зайнятості

Наймання працівників для іншого роботодавця - тільки на підставі відповідного дозволу

Мінсоцполітиик повідомило, що діяльність суб'єкта господарювання - роботодавця за наймом працівників для застосування їх праці іншим роботодавцем вказується їм у реєстраційній картці, що підтверджує проведення держреєстрації юрособи або фізособи - підприємця, як один з основних видів діяльності і здійснюється тільки на підставі дозволу, виданого Державною службою зайнятості.

Якщо у суб'єкта господарювання види економічної діяльності за КВЕД 78.10, 78.20, 78.30 відсутні або не віднесені до основних, дозвіл на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця Державною службою зайнятості не видається.

Обов'язковою вимогою є укладення відповідного договору про застосування праці працівника між суб'єктом господарювання - роботодавцем, що наймає працівника, і іншим роботодавцем, який буде застосовувати працю працівника (Лист Мінсоцполітики від 26.12.2013 р. №14909/0/14-13/06).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»