• Посилання скопійовано

Призначення працівника виконувачем обов’язків за вакантною посадою не допускається

Мін'юст розглянув нюанси правового регулювання призначення працівника виконуючим обов’язки за вакантною посадою

Призначення працівника виконувачем обов’язків за вакантною посадою не допускається

Міністерство юстиції у листі  від 17.07.2014 р. № 108-78-0-26-14/10.3 зазначило, що згідно з роз’ясненням Державного комітету Ради Міністрів СРСР з питань праці та зарплати та Секретаріату ВЦРПС від 29.12.1965 р. № 30/39тимчасовим заступництвом вважається виконання службових обов’язків за посадою тимчасово відсутнього працівника, коли це викликано виробничою необхідністю. Тимчасове виконання обов’язків за посадою відсутнього працівника покладається на іншого працівника наказом (розпорядженням) підприємства, установи чи організації.

Призначення працівника виконуючим обов’язки за вакантною посадою не допускається. Зазначене можливо лише за посадою, призначення на яку проводиться вищим органом управління.

При цьому фахівці Мін'юсту зауважують, що на сьогодні у чинному трудовому законодавстві відсутня пряма заборона стосовно тимчасового призначення працівника виконуючим обов’язки по вакантній посаді.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»