• Посилання скопійовано

АТО і нещасний випадок з працівником: нюанси оформлення

Роз’яснено особливості оформлення актів при розслідуванні нещасних випадків з працівниками підприємств, які постраждали внаслідок АТО під час виконання трудових (посадових) обов’язків

АТО і нещасний випадок з працівником: нюанси оформлення

Держгірпромнагляд у листі від 21.07.2014 р. № 5640/0/5.2-09/6/14 роз'яснив процедури розслідування нещасних випадків з працівниками підприємств, які постраждали внаслідок АТО під час виконання трудових (посадових) обов'язків в інтересах своїх підприємств.

Так, зважаючи на ускладнення, які виникли під час проведення АТО перед спеціальними комісіями, Держгірпромнагляд дозволив їм складати акти за формами H-5 та H-1 на зазначену категорію постраждалих працівників у разі підтвердження виконання ними трудових (посадових) обов'язків в інтересах своїх підприємств, і невиконання при цьому робіт військового характеру без висновків компетентних органів.

Під час складання цих актів комісіям із спеціальних розслідувань пропонується зазначати вид події - код "23", а причини нещасних випадків - код - "33".

Зокрема, вид події зазначати з наступним формулюванням, залежно від обставин: "Травмування (вбивство) внаслідок ведення бойових дій інших сторін" або "Травмування (вбивство) внаслідок тимчасового перебування в зоні бойових дій, не виконуючи роботи військового характеру".

Причини нещасних випадків необхідно зазначати, як "Ведення бойових дій" або "Тимчасове перебування в зоні бойових дій, не виконуючи роботи військового характеру".

Наприкінці Держгірпромнагляд нагадує, що такі акти є підставою для вирішення питання щодо забезпечення права громадян на соціальний захист, у тому числі право на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»