• Посилання скопійовано

Призначення/звільнення головбуха бюджетної установи - тепер без погодження з Казначейством

З 1 січня призначення та звільнення головного бухгалтера бюджетної установи здійснюються відповідно до законодавства про працю

Призначення/звільнення головбуха бюджетної установи - тепер без погодження з Казначейством

Законом України від 28.12.2014 р. № 79-VIII  з Бюджетного кодексу вилучено норму, згідно з якою призначення та звільнення головного бухгалтера бюджетної установи здійснювалось за погодженням з органом Казначейства з урахуванням Типових професійно-кваліфікаційних характеристик головного бухгалтера бюджетної установи.

Згідно з новою редакцією ч. 3 ст. 56 Бюджетного кодексуз 1 січня 2015 року призначення та звільнення головного бухгалтера бюджетної установи здійснюються відповідно до законодавства про працю, і не потребує погодження з Казначейством.

Окрім того, передбачено, що тепер Кабмін визначає лише завдання та функціональні обов’язки бухгалтерських служб, повноваження керівника бухгалтерської служби у бюджетних установах - головного бухгалтера. Нагадаємо, що раніше він визначав ще й вимоги щодо професійно-кваліфікаційного рівня головного бухгалтера.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»