• Посилання скопійовано

Звільнення в період тимчасової непрацездатності: нюанси

Обмеження на звільнення з ініціативи власника працівника, який перебуває на лікарняному, не поширюється на звільнення за п. 8 ст. 36 КЗпП (підстави, передбачені контрактом)

Звільнення в період тимчасової непрацездатності: нюанси

Мінсоцполітики у листі від 28.02.2014 р. № 66/13/116-14 зазначило, що згідно з частиною третьою статті 40 КЗпП не допускається звільнення працівника з ініціативи власника або уповноваженого ним органу в період його тимчасової непрацездатності (крім звільнення за пунктом 5 цієї статті), а також у період перебування працівника у відпустці.

Проте це обмеження не застосовується до випадку звільнення за пунктом 8 статті 36 КЗпП (підстави, передбачені контрактом), оскільки таке звільнення є окремою підставою припинення трудового договору, яке не кваліфікується як звільнення з ініціативи роботодавця.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»