• Посилання скопійовано

Затримка розрахунків при звільненні у разі форс-мажору: позиція Мінсоцполітики

Законом «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» не передбачено підстав для звільнення від відповідальності за затримку розрахунків при звільненні працівників

Затримка розрахунків при звільненні у разі форс-мажору: позиція Мінсоцполітики

Мінсоцполітики у листі від 14.05.2015 р. № 2433/1/10-15/06 зазначило, що чинним трудовим законодавством не визначена відповідальність роботодавців за затримку розрахунків при звільненні у разі настання форс-мажорних обставин.

Єдиним належним та достатнім документом, що підтверджує настання обставин непереборної сили (форс-мажору), що мали місце на території проведення АТО, як підстави для звільнення від відповідальності за невиконання (неналежне виконання) зобов'язань, є сертифікат Торгово-промислової палати України.

Водночас Законом «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» не передбачено підстав для звільнення від відповідальності за невиконання (неналежне виконання) зобов'язань роботодавців за затримку розрахунків при звільненні працівників.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»