• Посилання скопійовано

Повідомлення про прийняття на роботу надсилати поштою не можна

ДФСУ стала на бік Мінсоцполітики в питанні способу подання повідомлення про прийняття працівника на роботу, хоча й зазначає, що це не її компетенція

Повідомлення про прийняття на роботу надсилати поштою не можна

ДФСУ у листі  від 25.09.2015 р. №20344/6/99-99-17-03-03-15 зазначила, що вона лише приймає від суб’єктів господарювання повідомлення про прийняття працівника на роботу, проте не регулює питання трудових відносин. Це належить до компетенції Мінсоцполітики.

Та все ж свою думку з приводу способу подання повідомлення про прийняття на роботу податківці висловили. І вона аналогічна позиції Мінсоцполітики, викладеній у листі від 19.08.2015 р. № 1069/13/84-15.

Так, як зазначено у Постанові КМУ від 17.06.2015 р. № 413, повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізособою до територіальних органів ДФСУ за місцем обліку їх як платника ЄСВ  до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:

  • засобами електронного зв’язку з використанням ЕЦП відповідальних осіб;
  • на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
  • на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Як бачимо, Постанова №413 не містить посилання на норми подання страхувальником повідомлення про прийняття працівника на роботу поштою. 

Нагадаємо, що Держпраці притримувалось більш лояльної позиції. Зокрема, у листі від 03.08.2015 р. № 1364/24/21/01/2298-15 вони зазначили, що у Порядку не вказано, яким саме шляхом паперові носії мають бути доставлені до місця знаходження ДФС. А це, на їхню думку, не виключає можливості надсилання інформації поштовим відправленням із повідомленням про одержання.

Докладніше про це тут >>> 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»