• Посилання скопійовано

Новації у порядку повідомлення органів ДФС про зміну бухгалтера

Якщо платник надав інформацію про нового бухгалтера у формі №1-ПДВ, то він звільняється від подання заяви за формою №1-ОПП у зв'язку із зміною відомостей про бухгалтера. Про це повідомила ДФС у Чернігівській області

Новації у порядку повідомлення органів ДФС про зміну бухгалтера

Як повідомила начальник відділу реєстрації платників та електронних сервісів ГУ ДФС у Чернігівській області Тетяна Говоруха, відбулися  зміни у повідомленні контролюючих органів щодо бухгалтера юридичної особи або її підрозділу.

Відтепер, якщо платник повідомив про нового бухгалтера у формі №1-ПДВ, він звільняється від подання до органу  ДФС заяви за формою №1-ОПП у зв'язку із зміною відомостей про бухгалтера.

Такі зміни передбачені новою редакцією  п.9.3 розділу IX Порядку обліку платників податків і зборів. Таким чином, відомості стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юридичної особи також оновлюються контролюючими органами у Єдиному банку даних юридичних осіб на підставі реєстраційної заяви платника ПДВ (про реєстрацію, перереєстрацію або внесення змін), якщо така реєстраційна заява була подана в один із способів, визначених п. 183.9 ст. 183 ПКУ,  та задоволена контролюючим органом.

Нагадуємо, що платники податків – юридичні особи та відокремлені підрозділи юридичних осіб подають реєстраційну заяву за формою № 1-ОПП з позначкою «Зміни» з відомостями стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юридичної особи, відокремлених підрозділів юридичної особи до контролюючого органу у 10-денний строк з дня взяття на облік чи виникнення змін у облікових даних платників податків.   

Джерело: ДФС у Чернігівській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»