• Посилання скопійовано

Повідомляти податкову у разі переведення працівника на іншу посаду не потрібно

Чинним законодавством на сьогодні не передбачено повідомлення ДПІ про переведення працівника на іншу роботу на тому ж підприємстві, організації чи установі

Повідомляти податкову у разі переведення працівника на іншу посаду не потрібно

Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається до ДПІ за місцем реєстрації платника ЄСВ (роботодавця) на підставі частини третьої ст. 24 КЗпП та в порядку, визначеному постановою КМУ від 17.06.2015 р. №413. Ця стаття КзПП забороняє допуск працівника до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та відповідного повідомлення.

Водночас переведення на іншу роботу – не є укладенням трудового договору. Це окрема дія, яка регулюється іншою нормою КзПП - статтею 32 КЗпП. Переведення на іншу роботу на тому ж підприємстві, в установі, організації допускається тільки за згодою працівника, за винятком випадків, передбачених у статті 33 цього Кодексу та в інших випадках, передбачених законодавством.

Чинне законодавство на сьогодні не передбачає повідомлення ДПІ про переведення працівника на іншу роботу на тому ж підприємстві, організації установі.

Автор: Кравчук Олексій, д.ю.н., аудитор

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»