• Посилання скопійовано

Набирає чинності новий механізм виплат вкладникам Ощадбанку СРСР

З 11 липня набирає чинності Закон «Про внесення змін до Закону «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України». У документі передбачено компенсацію вкладникам Ощадбанку СРСР та власникам цінних паперів через установи Ощадбанку після внесення даних про них до «Реєстру вкладників заощаджень громадян».

Також закон визначає, що компенсація громадянам здійснюється не лише у грошовій формі за рахунок держбюджету, а й в інших формах. Так, у разі смерті спадкоємці або особи, які взяли на себе організацію похорону, можуть за поданням ощадної книжки отримати у Ощадбанку частину проіндексованого внеску для організації похорону. Розмір компенсації визначає КМУ, він не може бути нижчим за розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

До кінця року Ощадбанк сподівається обслужити всього 6 млн вкладників. Ще стільком же вкладникам, які не були зареєстровані у списках в 2008 році, обіцяють видавати гроші протягом трьох років -- до кінця 2015 року, коли закінчуються повноваження президента Віктора Януковича.

Нагадаємо, з 1 червня 2012 року почалися виплати вкладникам радянського Ощадбанку у відділеннях Ощадбанку. Внески будуть відшкодовані близько 6 млн громадян, які не встигли отримати компенсацію в 2008 році. Для отримання компенсації громадяни повинні перереєструватися у відділеннях Ощадбанку.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»