• Посилання скопійовано

Витрати, компенсовані згідно з авансовим звітом, не включаються до доходу працівника

Кодексом передбачено надання державною податковою службою консультації платнику податків

Витрати, компенсовані згідно з авансовим звітом, не включаються до доходу працівника

Міндоходів зазначає, що у разі, якщо сума витрат відшкодована найманому працівнику на підставі наданого Звіту про використання коштів, виданих на відрядження та під звіт, та оригіналів документів, що підтверджують вартість понесених витрат, така сума не включається до загального місячного доходу такого працівника та не є об'єктом оподаткування ПДФО.

Разом з тим, ПКУ передбачено надання органом державної податкової служби платнику податків податкової консультації. Податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію. Консультації надаються органами ДПС, в якому платник податків перебуває на обліку.

Податкова консультація це є допомога контролюючого органу конкретному платнику податків стосовно практичного використання конкретної норми закону або нормативно-правового акта з питань адміністрування податків чи зборів, контроль за справлянням яких покладено на такий контролюючий орган.

Тому, Міндоходів рекомендує безпосередньо звернутися до органу державної податкової служби за місцем податкової адреси (місце проживання фізичної особи за яким вона береться на облік як платник податку в органі державної податкової служби) для отримання податкової консультації (Лист Міндоходів від 14.05.2013 р. №2502/6/99-99-17-03-03-15).

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»