• Посилання скопійовано

Оновлено порядок сплати пенсійного збору

Кабмін вніс зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій

Оновлено порядок сплати пенсійного збору

Кабмін постановою від 02.07.2014 р. №218 вніс зміни до Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій. 

Так, згідно з оновленим Порядком, юридичні та фізичні особи сплачують збір на обов'язкове державне пенсійне страхування під час здійснення операцій з купівлі іноземної валюти у безготівковій та/або готівковій формі.

Під час здійснення операцій з купівлі іноземної валюти у безготівковій формі банк нараховує (утримує) пенсійний збір одночасно з виконанням заяв про купівлю іноземної валюти від імені та за рахунок його клієнтів, а також за власними операціями і перераховує до держбюджету в установленому порядку.

Клієнт у заяві про купівлю іноземної валюти зазначає, що він доручає банку перерахувати з власного поточного рахунка в гривнях суму зазначеного збору в установленому законом розмірі без урахування комісійної винагороди за такою операцією.

Під час здійснення операцій з купівлі іноземної валюти у готівковій формі банк нараховує (утримує) та перераховує пенсійний збір в установленому законом розмірі за рахунок:

 - власних коштів - у разі купівлі іноземної валюти у фізичних осіб, а також з метою задоволення власних потреб і підкріплення каси;

 - коштів клієнтів - у разі купівлі фізичною особою іноземної валюти у касі.

У квитанції про здійснення валютно-обмінної операції сума сплаченого збору зазначається лише у разі купівлі фізособою - резидентом іноземної валюти у готівковій формі.

Сума збору зараховується банком на відповідний балансовий рахунок одночасно із здійсненням операцій з купівлі інвалюти у безготівковій та/або готівковій формі та перераховується на рахунки головних управлінь Казначейства не пізніше наступного операційного дня з дати зарахування сум збору на балансові рахунки з урахуванням коштів філій за попередній день.

Банки повинні подавати до 20 числа місяця, що настає за звітним періодом, до ПФУ за своїм місцезнаходженням звіт про нарахування (утримання) та сплату збору з операцій з купівлі інвалюти (форму звіту наведено в додатку 1 до Постанови).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»