• Посилання скопійовано

За листками непрацездатності старого зразка виплат не буде

Листки непрацездатності та довідки старого зразка не можуть бути підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності

За листками непрацездатності старого зразка виплат не буде

Останнім часом надходять численні звернення до органів ФСС з ТВП від страхувальників та застрахованих осіб щодо відсутності бланків листків непрацездатності в лікувально – профілактичних закладах (далі - ЛПЗ) та видачі довідок про тимчасову непрацездатність або бланків старого зразка.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 Закону № 2240-III  підставою для призначення допомоги по тимчасовій втраті працездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, а в разі роботи за сумісництвом - копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи.

Міністерством охорони здоров’я України листом від 04.05.2011 р. № 3.07-19/126 було рекомендовано не використовувати бланки листків непрацездатності старого зразка та наголошено, що чинним є листок непрацездатності, затверджений Наказом від 03.11.2004 р. №532/274/136-ос/1406 (далі – Наказ № 532).

Таким чином, використання ЛПЗ бланків листків непрацездатності старого зразка, та як наслідок зазначення їх реквізитів страхувальниками в заявах – розрахунках, призводить до порушення ряду нормативно – правових документів.

Видача довідок про тимчасову непрацездатність проводиться тільки тими лікувально-профілактичними закладами, у яких повністю використані бланки листків непрацездатності і тільки на період до їх виготовлення ( лист Фонду від 28.07.2006 р. № 01-16-1634).

Враховуючи зазначене, листки непрацездатності, які не відповідають Наказу № 532 та довідки, які засвідчують тимчасову непрацездатність громадян не можуть бути підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності та підлягають заміні на листки непрацездатності нового зразка (лист Фонду від 05.11.2014 р. № 2.4-17-2926).

Додатково Міський науковий інформаційно-аналітичний центр медичної статистики Департаменту охорони здоров'я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) повідомив про встановлення факту недостачі бланків листків непрацездатності серії АГЗ №№ 629001 – 629100. Таким чином, при опрацюванні заяв-розрахунків фінансування матеріального забезпечення по вищевказаних листках непрацездатності не буде проводитися.

Насамкінець Фонд соцстраху інформує, що 29.10.2014 р. у МОЗ відбулася процедура конкурсних торгів щодо виготовлення та закупівлі бланків листків непрацездатності.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»