• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики про надання допомоги по догляду за дитиною

Право на отримання допомоги по догляду за хворою дитиною настає тільки у разі припинення відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

Мінсоцполітики про надання допомоги по догляду за дитиною

У листі від 23.10.2014 р. №1601/5/75-14 Мінсоцполітики повідомило, що постановою КМУ від 25.06.2014 р. №208 передбачено продовження виплати допомоги особам, у яких закінчився строк виплати допомоги при народженні першої дитини. Зокрема, для осіб, у  яких закінчився строк виплати допомоги, яка виплачується 24 місяці, на  наступні 12 місяців призначається допомога до досягнення дитиною трирічного віку в розмірі 130 гривень. Це дозволить зберегти право на зарахування часу догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку до трудового стажу.

Крім цього, за осіб, які доглядають за дитиною до досягнення нею трирічного віку та отримують допомогу до  досягнення нею трирічного віку та/або допомогу при народженні дитини відповідно до  постанови Кабінету Міністрів України від  13.08.2014  р. №335, передбачена сплата ЄСВ.

У  разі працевлаштування отримувача допомоги (або виходу на роботу, в тому числі в режимі неповного робочого часу) виплата допомоги у розмірі 130 гривень припиняється.

Також Мінсоцполітики нагадало, що підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності. Порядок і умови видачі, продовження та обліку листків непрацездатності, здійснення контролю за правильністю їх видачі встановлюються спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я за погодженням з ФСС з ТВП.

Разом з цим листок непрацездатності по догляду за хворою дитиною в період щорічної (основної та додаткової) відпустки, відпустки без збереження заробітної плати, частково оплачуваної відпустки для догляду за дитиною до трьох років не видається.

Тобто право на отримання допомоги по догляду за хворою дитиною настає тільки у разі припинення відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку незалежно від того, працює жінка повний або неповний робочий день.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»