• Посилання скопійовано

Перший день відпустки може припадати на вихідний

Чи може припадати перший день відпустки на вихідний день?, - роз'яснює Держпраці

Перший день відпустки може припадати на вихідний

Уповноважений орган нагадує, що відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України «Про відпустки» тривалість відпусток визначається цим Законом, іншими законами та іншими нормативно-правовими актами України і незалежно від режимів та графіків роботи розраховується в календарних днях.

Згідно зі ст. 10 зазначеного Закону конкретний період надання щорічних відпусток у межах, установлених графіком, узгоджується між працівником і власником або уповноваженим ним органом, який зобов'язаний письмово повідомити працівника про дату початку відпустки не пізніш як за два тижні до встановленого графіком терміну.

Виходячи з вищевказаного, жодних законодавчих обмежень щодо надання працівнику щорічної відпустки починаючи з вихідного дня немає.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна інспекція України з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»